Techniek

De techniek die jouw bestaande fiets van trapondersteuning voorziet is op zich eenvoudig. Hiervoor wordt een elektrische motor gemonteerd in het voor- of achterwiel of ter hoogte van de trapas. Deze motor wordt aangestuurd door een stukje elektronica dat signalen krijgt van je bediening, de snelheid en je trapgedrag. De motor ondersteunt het fietsen, maar je moet nog steeds zelf blijven trappen.

De actieradius wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder de capaciteit van je batterij. Ook de hoeveelheid weerstand die overbrugd moet worden en de energie die je zelf levert, bepalen hoe ver je onder de gegeven omstandigheden kan rijden.

Het ombouwen van jouw fiets gebeurt in eigen atelier. Met kennis van zaken gaat Wim Vervaele aan de slag. Aan de hand van jouw wensen bepaalt hij de juiste ombouwset voor jouw traditionele fiets. Hij monteert de motor, de batterij en het bedieningspaneel in heel korte tijd. 

Heb je specifieke noden? Geen probleem. Wim laat zich niet snel uit zijn lood slaan. Hij gaat met plezier op zoek naar de juiste oplossing voor jouw vragen. 

Tot het uiterste…

Wim Vervaele is een technieker in hart en nieren. Zijn passie voor fietsen begon nadat hij zelf betrokken raakte bij een ongeval en hij op zoek ging naar manieren om zelf terug volop van fietsen te kunnen genieten. Na verloop van tijd evolueerde zijn zoektocht naar een bedrijf dat ook jou kan helpen om (terug) zonder zorgen te fietsen. Lees hier het volledige verhaal.

Wim heeft gedurende zijn carrière aan een heel wat uiteenlopende projecten gewerkt. Zijn interessse, passie en ervaring zijn uitgegroeid tot een expertise die hij nog dagelijks verfijnt. Lassen, draaien en frezen kennen voor hem geen geheimen. Hij legt de lat extra hoog als het aankomt op de resultaten die hij jou als klant wil leveren. Of je nu een recreatieve fietser bent of een ware atleet, Wim kan je helpen het meeste uit je fiets en je fietservaring te halen.

Aan de hand van jouw wensen en noden bepaalt Wim Vervaele welke ombouwelementen jouw fiets nodig heeft

Ontvang regelmatig onze fietstips