Over Ons

Hoe het begon

20 jaar geleden heb ik een zwaar motorongeval gehad. Hierdoor kan ik mijn rechterknie niet meer volledig plooien. Fietsen werd daardoor een stuk moeilijker. Nochtans fiets ik graag en veel. Het is mijn manier om op een gezonde manier in beweging te blijven. 

Eens ik voldoende was hersteld, bouwde ik mijn traditionele fiets om zodat ik maar met één pedaal meer moest trappen. Dat lukte wonderwel, maar een mens wordt een dagje ouder. En dan is fietsen met één trapper, vooral met de nodige tegenwind, geen pretje. Ik ging dus op zoek naar technische oplossingen. De mechanicien in mij wilde koste wat het kost een manier vinden om fietsen met één been toch te vergemakkelijken. 

Begin 2012 begon ik ook te zoeken naar diverse ondersteuningsmogelijkheden. Mijn eerste ombouwset gaf mij een actieradius van 70 km. Sindsdien ben ik altijd blijven zoeken naar manieren om mijn techniek te verfijnen. Niet enkel bij het monteren van ‘standaard’ ombouwsets, maar ook in het bedenken en installeren van heel specifieke oplossingen. 

Missie

Zelf ben ik altijd een fervent fietser geweest. Het ongeval bracht mij veel vroeger dan verwacht in een situatie waarin fietsen niet zo goed meer wou lukken. Wat begon als een zoektocht naar een oplossing voor mezelf, groeide steeds verder uit. 

Door ook jouw fiets om te bouwen wil ik je (terug) vrij en veilig op weg helpen. Jou terug laten fietsen met de twee-, drie- of meerwieler die bij jou past, daar ga ik elke dag voor!

Neem gerust vrijblijvend contact op. Dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn om jou terug te laten genieten van de vrijheid die fietsen met zich meebrengt!

Ontvang regelmatig onze fietstips