Een hart voor mensen met een beperking

Onze fietsen staan van 29 mei tot en met 1 juni op EACD in Brugge. EACD staat voor European Academy of Childhood Disablity. Deze organisatie doet onderzoek naar handicaps bij kinderen. Op hun jaarlijkse beurs brengt deze organisatie zoveel mogelijk sectoren bij elkaar zodat ze beter kunnen gaan samenwerken om de zelfredzaamheid van ieder kind te verhogen.

Dit jaar nemen wij met onze op maat omgebouwde fietsen deel aan deze beurs. Je vindt ons terug in de Experience Room waar je zelf kan ervaren hoe we ieders mobiliteit (terug) kunnen verhogen!


Hoe we bij deze beurs terechtkwamen

“Vorig jaar waren we standhouder op de REVA beurs. Daar ontmoette ik professor Elegast Monbaliu van de KU Leuven, hoofddocent van de faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen en voorzitter van EACD. Hij was zodanig onder de indruk van de oplossingen die wij voor de medemens aanbieden om de zelfredzaamheid te behouden, dat we een uitnodiging kregen om deel te nemen aan de EACD beurs. Deze beurs gaat elk jaar in een ander land door. Nu het in België is, kon ik die kans uiteraard niet laten liggen. Want dit sluit perfect aan bij ons doel: de medemens helpen wat hun mobiliteit betreft”, legt Wim Vervaele uit. “Ik leg het graag uit in de volgende zinnen, die je moet lezen zoals je het ziet staan, zonder er veel bij na te denken. Simpel gezeid, ik ben veelomoakre, een bitje ne ruuskabuus, moa ton ne ruuskabuus met een erte ip de sjuuste plekke.”

Tijdens het EACD Congres dat later deze week plaatsvindt in Brugge zullen een tiental West-Vlaamse bedrijven en/of instellingen hun competentie tonen in de zorgsector. Het gaat telkens om innovaties waarmee ze het verschil willen maken in een bijzonder snel evoluerende markt. Wim Vervaele uit Lichtervelde (zie foto) bijvoorbeeld heeft zich gespecialiseerd in aangepaste fietsen voor mensen met een beperking.

Wil je regelmatig fietstips ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang regelmatig onze fietstips